Vanliga frågor och svar

Nedan hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna vi får.

Behöver jag vara kund hos SCA för att använda Skogsvinge?

Nej. Du behöver bara vara lagfaren ägare av en skogsfastighet inom SCAs verksamhetsområde.

Kan jag flytta över min skogsbruksplan till Skogsvinge?

Ja, det är snabbt och enkelt att fixa!

Du kan kontakta företaget som har tagit fram planen och be dem skicka en zip-fil eller en pcSKOG-fil med din plan. Sedan vidarebefordrar du filen till vår planansvarige, Linnea på: linnea.sundstrom@sca.com

Ett annat alternativ är att du ber närmaste virkesköpare på SCA att ordna en fullmakt, där du ger virkesköparen rätt att begära ut din plan digitalt. Efter att vi har fått filen tar det bara någon dag innan du kan se planen i Skogsvinge. Skogsvinge är toppen även om man inte har en plan, men en plan gör tjänsten ännu bättre! Då har du alltid alla uppgifter från planen med dig och informationen är också kopplad till kartan.

Kan jag beställa skogstjänster online?

Ja, i Skogsvinge finns både möjlighet att skicka in en intresseanmälan för SCAs skogstjänster och kontaktuppgifter till närmsta virkesköpare.

Varför behöver jag BankID eller mobilt BankID?

Vi är angelägna om att skydda uppgifterna om dig och dina skogsfastigheter. Därför använder vi självklart en säker inloggning för Skogsvinge. Vill du dela din Skogsvinge med exempelvis familjemedlemmar? Då lämnar ni in en fullmakt till oss. 

Blankett för fullmakt

Kan jag dela min Skogsvinge med exempelvis familjemedlemmar?

Absolut! Då lämnar du bara in en fullmakt till oss. Ladda ner blanketten nedan och följ instruktionerna.

Blankett för fullmakt

Hur lägger jag till/tar bort min användare?

Eftersom Skogsvinge utgår från lagfarna ägare i Lantmäteriets register så finns din användare kvar så länge du är ägare av skogsfastigheten.

När du har förvärvat en skogsfastighet så är det när du är registrerad lagfaren ägare i Lantmäteriets register som du kan logga in i Skogsvinge.

Logga in

Logga in med BankID
Logo

Skogsvinge™ är en tjänst från SCA Skog AB © Copyright 2023